CV_link
klassinen
kevyt
ohjelmapalvelut
yhteystiedot_link

Aloitussivulle

Kevyt musiikki

Kevyt musiikki, varsinkin jazz on ollut läsnä Räikkösen elämässä lapsuudesta saakka. Isän jazz-harrastus ja kotona kaikuneet bändiharjoitukset herättivät mielenkiinnon jazz-musiikkiin. Tämä into johdatti aluksi Hyvinkään musiikkiopiston vapaasäestyksen tunneille ja myöhemmin Ebeliin Trio Töykeiden superluokalle basisti Erik Siikasaaren arvokkaaseen oppiin.

Räikkönen on soittanut jazz-musiikkia lukuisissa erilaisissa tilaisuuksissa ja kokoonpanot ovat vaihdelleet soolopianosta bigbandiin. Varsinkin Räikkösen ja Kimmo Leppälän (klarinetti, saxofoni) jazz-duo on ollut ahkerasti työllistetty viime aikoina. Duolta on ilmestynyt kaksi levyä Blue and Sentimental ja Tasty Piece of Cake, joissa soittavat myös basisti Timo Tuppurainen sekä rumpali Jyri Sariola.

Räikkönen on esiintynyt erilaisissa teatteriesityksissä: Teatteri- ja oopperaseurue Kapsäkin Hospital-saippuaoopperassa, Greta Kreuzberg -kabareessa sekä mm. Art goes Kapakka -festivaalilla suuren suosion saavuttaneessa Markku Arokannon tähdittämässä koululaulukaraokessa.
 
Kevyen musiikin yhteydessä mainittakoon eläimellistä bilemusiikkia veivaava Mesape Nachos -orkesteri, joka on tuttu näky mm. häissä ja firmojen pikkujouluissa.

play

Chopin/Räikkönen: Revolution Boogie, Ilmari Räikkönen, piano