CV_link
klassinen
kevyt_link
ohjelmapalvelut
yhteystiedot_link

Aloitussivulle

Klassinen musiikki

Ilmari Räikkönen on esiintynyt paitsi soolopianistina, myös erilaisten kamarimusiikkikokoonpanojen jäsenenä sekä orkesterimuusikkona mm. Sinfoniaorkesteri Vivossa, Hyvinkään Orkesterissa ja Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa. Solistitehtävistä merkittävimpiä ovat olleet Schumannin Pianokonsertto Superior Orchestran solistina Michiganissa 1995 ja Schnittken Pianokonsertto Hyvinkään Orkesterin ja Unko-orkesterin solistina 2005.

Lied-ohjelmistosta mainittakoon Schubertin Winterreise ja Die Schönemüllerin sekä Schumannin Dichterliebe. Näitä lied-kirjallisuuden helmiä Räikkönen on esittänyt mm. Jorma Hynnisen kanssa eri puolilla Suomea. Räikköselle mieluisaa ja paljon esitettyä ohjelmistoa on myös Hugo Wolffin sekä tietysti Sibeliuksen ja Merikannon tuotanto. Räikkönen on toiminut pianistina kansallisissa laulukilpailuissa mm. Timo Mustakallio -kilpailussa, Lappeenrannan laulukilpailuissa, Merikanto-laulukilpailussa, Lohjan Tenorikisoissa sekä kansainvälisessä Mirjam Helin -laulukilpailussa.

Räikkönen on kiinnostunut uudesta musiikista ja kokee sen esittämisen itselleen läheisenä. Hän on kantaesittänyt mm. Ilmari Mäenpään Sininen koski -laulusarjan tenori Tuomas Katajalan kanssa sekä Harri Vuoren orkesteriteoksia Hyvinkään Orkesterin kanssa. Räikkönen on tehnyt useita äänityksiä Yleisradiolle esim. Heikki Sarmannon Pohjoinen maa
-laulusarja Sauli Tiilikaisen kanssa ja Erkki Melartinin lauluja Ville Rusasen kanssa. Räikkönen esiintyi Teatteri Avoimien Ovien Tuntematon muusa -produktiossa, jonka YLEn Radioteatteri taltioi.

Konserttien rinnalla Räikkönen kokee antoisana työnsä Sibelius-Akatemian laulumusiikinosaston tuntiopettajana. Opetustyössä saa työstää hienoja, mahdollisesti itsellekin uusia teoksia lahjakkaiden ja mielenkiintoisten muusikoiden kanssa. Tämä avaa uusia näkökulmia ja johdattaa analysoimaan myös omaa suhdetta musiikkiin ja esiintymiseen.

play

Frank Martin: Preludi n:o 5, Ilmari Räikkönen, piano