cv
klassinen_link
kevyt_link
Ohjelmapalvelut_link
yhteystiedot_link

Aloitussivulle

CV

Diplomipianisti Ilmari Räikkönen aloitti pianonsoiton opiskelun Hyvinkään musiikkiopistossa v.1982. Syksyllä 1993 opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja vuonna 1995 solistisella osastolla professori Liisa Pohjolan johdolla. Räikkönen suoritti pianonsoiton A-tutkinnon keväällä 2002 erinomaisin arvosanoin. Lied-musiikin alueella opettajina ovat olleet mm. professori Hartmut Höll, pianotaiteilijat Ilmo Ranta ja Gustav Djupsjöbacka sekä oopperalaulaja, professori Jorma Hynninen
 
Soolokonserttien lisäksi Ilmari Räikkönen konsertoi laulajien kanssa mm. Marika Krook, Johanna Rusanen, Jorma Hynninen, Markus Nieminen, Mika Pohjonen ja Ville Rusanen. Räikkönen on voittanut Pentti Koskimies lied-kilpailun v. 1999, Kangasniemen liedpianistikilpailun v. 2001 ja Erkki Melartin lied-duokilpailun yhdessä baritoni Ville Rusasen kanssa v. 2002. Räikkönen on esiintynyt Suomen lisäksi Euroopassa, USA:ssa ja Japanissa. Räikkönen toimii Sibelius-Akatemian laulumusiikinosaston tuntiopettajana.
 
Vuodesta 2004 lähtien Räikkönen on toiminut Mimix-studiolla muusikkona, tuottajana ja sovittajana. Yksi parhaiten menestyneistä projekteista on ollut Jorma Hynnisen Kyllä tukkipoika tunnetaan -levy, joka ylitti platinalevyn rajan.

Ladattavat tiedostot:
Ilmarin_CV.rtf
Ilmari_kuva.jpg
Ilmari_varikuva.jpg

Alkuperäiset piirustukset:
Ilmari kesällä 1986, Toyotan takapenkillä matkalla Norjaan